BOGSTADVEIEN 1 – Arkitektens beskrivelse

Oppgradering av Parkeringshuset i Bogstadveien 1 handler om å skape positive opplevelser for brukerne. For å oppnå dette, har det blitt fokusert på å skape et høykvalitetsanlegg som er oversiktlig, rent, og estetisk tiltalende.

Et problem med Parkeringsanlegg at de ofte oppfattes som skitne, utrivelige og uoversiktlige. Dette har vi bevisst motvirket gjennom et arkitektonisk konsept med rene flater i sterke farger, der helheten er enkel å overskue, slik at trygghetsfølelse oppstår. Eksempelvis er trapperommenes blå belysning godt synlige mot parkeringsanleggets fargevarme veggflater - Dette gjør det svært enkelt å orientere seg.

I rampen som beveger seg gjennom samtlige plan fant vi en mulighet til å utvikle et grafisk sterkt dekorativt element som binder anlegget sammen, og samtidig sørger for individualitet til de enkelte etasjer med en gradvis fargeveksling fra rødt mot gult. Veggflatene er kledd med høyglanslakkerte fasadeplater fra Steni, som er tilpasset og montert i et dekorativt mønster. Rampen benyttes også som et belysningselement med armaturer fra Iguzzini. Det hele er innrammet i lakkerte gitterrister. Ut fra ståsted i parkeringshuset vil rampen være synlig, og tilby stadig nye og interessante blikkvinkler.

Det er gjennomgåene benyttet materialer av høy kvalitet i anlegget, Samtlige flater er forsegler med epoxy slik at renhold forenkles. Kombinert med et effektivt ventilasjonsanlegg sikrer dette et svært godt inneklima. Dette kombinert med andre kvalitative oppgraderinger, som intergrert musikkanlegg, skopussemaskin og eget håndvaskeanlegg gir en helt unik brukeropplevelse som passer godt til beliggenheten tilstøtende norges mest attraktive handlegate.

WANG-NORDERUD AS ARKITEKTER